Informaţii de ULTIM MOMENT despre TAXA AUTO. Ministrul Mediului a făcut ANUNȚUL care îi vizează pe toți românii

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, marți, că nu s-a găsit încă o variantă care să înlocuiască taxa auto.

Deși recent declarase că forma finală a unei noi taxe de poluare va fi găsită până la sfârşitul lui 2018, “cel târziu până de Crăciun”, Gavrilescu s-a răzgândit.

„Trebuie să facem noi calcule în aşa fel încât să nu plângem după aceea de zeci de milioane de euro. Până la această oră, o formă care să fie agreată, fără niciun dubiu, care să nu aibă repercusiuni mari asupra noastră a tuturor nu s-a găsit. Deci, nu am găsit varianta optimă care să poată să confere, cumulate, toate plângerile şi să nu avem nicio problemă din punct de vedere juridic. În al doilea rând, ne dorim ca acea contribuţie sub deviza “Poluatorul plăteşte” să nu aibă o amprentă financiară importantă asupra noastră. Nu avem o variantă finală, pentru că avem un cumul de calcul care nu este gata. Când începem să lucrăm în sistemul matematic, apar şi alte variante şi constaţi că trebuie să reiei calculele de la capăt. Noi am crezut că putem finaliza o variantă până la finalul anului, dar nu am putut. Nu vă mai pot promite un orizont de timp, legat de acest subiect, vă spun sincer. O să mai dureze”, a spus Gavrilescu.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here