CJ Olt a lansat proiectul pentru dotarea pompierilor și jandarmilor cu mijloace de intervenție la situații de urgență

Consiliul Județean (CJ) Olt a lansat, miercuri, proiectul „Investiții comune în domeniul situațiilor de urgență în cadrul Consiliului Județean Olt și Municipalității Dolna Mitropolia, Bulgaria”, cofinantat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria.

La eveniment, CJ Olt a fost reprezentat de Virgil Delureanu, vicepreședinte al instituției, de Daniela Lungu, şefa Serviciului Dezvoltare Regională, manager de proiect și de alți funcționari cu responsabilități pentru implementarea proiectului, alături de care s-au aflat reprezentanți ai părții bulgare și ai instituțiilor române beneficiare – Daniel Ene, șeful Serviciului Logistic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, și Cristinel Milcu, adjunct al șefului Jandarmeriei Olt.

Dacă Inspectoratul pentru Situații de Urgență a mai beneficiat de astfel de proiecte, Jandarmeria Olt se află pentru prima oară în calitate de beneficiar al unui astfel de proiect, a precizat Virgil Delureanu, reliefând astfel elementul de noutate al proiectului.

Detaliile proiectului au fost prezentate Daniela Lungu, care a spus că, până acum, au fost achiziționate serviciile de publicitate și promovare și cel de audit financiar, urmând ca, la începutul anului viitor, să fie demarată licitația de achiziție a echipamentelor pentru cei doi beneficiari finali.

Proiectul își propune să îmbunătățească pregătirea și capacitatea autorităților cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență și de risc în zona transfrontalieră Olt – Pleven, respectiv în județul Olt și în districtul Pleven, prin achiziționarea unor echipamente necesare în acțiunile de prevenire a situațiilor de risc și de acțiune în situații de urgență și dezastre naturale.

Pentru partea română, proiectul prevede următoarele dotări:

  1. Autoutilitară de stingere cu capacitate crescută a rezervorului, 9000 litri – 1 bucată. Autoutilitara intervine în următoarele tipuri de riscuri: incendii forestiere, inundații, cutremure, alunecări de teren, accidente rutiere, accidente de circulație, accidente industriale, clădiri, evenimente publice importante;
  2. Autoutilitară – 1 bucată – pentru intervenții în activitățile zilnice ale ISU Olt;
  3. ATV – 3 bucăți – pentru intervenții în activitățile zilnice ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt;
  4. Autovehicul (capacitate maximă 1600 cm2) – 3 bucăți – pentru intervenții în activitățile Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt;
  5. Barcă din fibră de sticlă – 1 bucată – pentru intervenții în activitățile Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt;
  6. Vestă de salvare – 5 bucăți – pentru intervenții în activitățile Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt;
  7. Sfoară – 100 de metri – pentru intervenții în activitățile Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

Obiectivele specifice ale proiectului vizează facilitarea intervențiilor integrate în situații de dezastre sau accidente, prin achiziționarea unor echipamente specifice, îmbunătățirea capacității tehnice și a calității sistemului de intervenție în județul Olt și municipalitatea Dolna Mitropolia din districtul Pleven, îmbunătățirea capacității de răspuns în situații de urgență în cele două regiuni, prin reducerea timpului de intervenție, îmbunătățirea accesului populației la servicii sigure de intervenții în situații de urgență și creșterea gradului de siguranță și de protecție a populației prin furnizarea serviciilor esențiale, calificate și responsabile în situații de urgență și dezastre majore, se mai precizează în comunicatul CJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here