Lovitură pentru românii care au de recuperat taxa auto. Anunțul Guvernului

Sursa foto: ziuadecj.realitatea.net

Românii care au de recuperat bani din fostele taxe auto – taxa specială, taxa pe poluare și taxa pentru emisiile poluante, mai au de așteptat, pentru că Guvernul a decis să prelungească termenul pentru restituirea banilor. Așadar, chiar dacă teremenul limită era până la finele acestui an, maximum primăvara viitoare, oamenii mai au de așteptat până în vara lui 2019.

Potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 52/2017, din data de 7 august, românii au putut depune cerere pentru a-și recupera banii de la stat, după ce au plătit taxe de poluare care s-au dovedit a fi ilegale. Au putut să facă acest lucru inclusiv cei care au înstrăinat între timp mașina pentru care plătiseră taxa către autoritățile fiscale.

Sunt foarte mulți români care încă nu și-au primit banii până acum și nu au înțeles ce se întâmplă, deoarece termenul la care trebuiau restituiți banii se apropie de final. Guvernul a recurs la o altă variantă prin care să prelungească această perioadă și să le dea banii înapoi românilor până pe 30 iunie 2019.

Proiectul de OUG care se referă la instituirea măsurilor în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare se va aplica până cel târziu 1 ianuarie 2019. Acesta deja se dezbate și ministrul de resort susține că va fi adoptat până la finele acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here