Liviu Dragnea, în DELIR TOTAL: Anunță creşteri de pensii chiar cu 250%

Sursa foto: b1.ro

Liviu Dragnea anunță, într-o postare pe Facebook, că în Legea pensiilor care a fost adoptată miercuri în Camera Deputaților sunt prevăzute creșteri de pensii chiar cu 250% până în 2022. 

”Legea pensiilor a fost adoptată. Se prevăd creșteri consistente de pensii până în 2022 – în unele cazuri chiar cu 250%. Se rezolvă inechitățile: pentru muncă egală se vor acorda pensii egale. În premieră, se va putea cumpăra vechime în muncă de până la 5 ani, în ani diferiți, în funcție de nevoie. Se vor lua în calcul toate tipurile de venituri pentru care s-au plătit contribuții în perioada 1975-2001, ceea ce înseamnă încă o creștere de minimum 10% a pensiilor. Se reduce vârsta de pensionare pentru mamele care au minim 3 copii. Iată doar câteva dintre prevederile care vor aduce mai mulți pensionari în clasa de mijloc. Am sentimentul datoriei împlinite față de părinții și bunicii noștri. În prag de sărbători, le urez seniorilor țării și tuturor românilor multă sănătate!”, a scris Liviu Dragnea pe Facebook.

Legea pensiilor a fost adoptată, miercuri, în Camera Deputaților. Noul act normativ va scoate din buget, în 2019, cu 8,45 miliarde de lei mai mult decât în acest an. Săptămâna trecută, votul a fost amânat, pentru că PSD și ALDE nu aveau majoritate în Camera Deputaților. Proiectul a fost adoptat acum cu sprijinul celor de la UDMR.

Precizările lui Liviu Dragnea vin în contextul în care ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a provocat un scandal de proporții după ce a anunțat că Executivul va introduce de la 1 ianuarie 2019 o „taxă pe lăcomie” pentru bănci. Taxa va fi calculată în funcţie de nivelul indicelui ROBOR. Cu cât acesta va fi mai mare şi taxa va creşte.

În replică, președintele Klaus Iohannis a spus că Guvernul aruncă în haos economia, iar noile taxe pe care vrea să le introducă vor genera mai multe scumpiri.
Anunțul lui Teodorovici a produs un dezastru și pe piața bursieră. Bursa de Valori Bucureşti a încheiat şedinţa de tranzacţionare de miercuri cu una dintre cele mai mari scăderi la nivel global, de 11,21%, companiile din domeniul bancar şi cele de pe piaţa energiei numărându-se printre marii pierzători ai zilei.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here