Olt: Fermierii afectați de pesta porcină africană vor fi despăgubiți, astăzi, cu peste 330.000 lei

În urma uciderii preventive a porcilor din localitățile oltene afectate de pesta porcină africană, DSVSA Olt a întocmit 125 de dosare de evaluare aferente despăgubirii proprietarilor de porci afectați. O parte dintre proprietari au fost deja despăgubiți, iar azi vor fi despăgubiți cei rămași în așteptare, potrivit unui comunicat al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt.

Prima tranșă de despăgubiri a fost plătită în data de 7 decembrie, când 23 de proprietari de exploatații și-au primit banii, suma totală plătită fiind de 28.370 de lei.

Astăzi, 21 decembrie, va fi achitată suma de 334.302 lei, aferentă celor 100 de exploatații unde s-a aplicat măsura uciderii preventive pentru preîntâmpinarea răspândirii virusului pestei porcine africane.

Din păcate, doi proprietari din localitatea Rusanești nu vor fi despăgubiți, după ce ancheta epidemiologică efectuată de medicii veterinari a scos la iveală că aceștia nu au anunțat medicul veterinar de liberă practică împuternicit și nici DSVSA Olt despre moartea suinelor pe care le dețineau. Mai mult, pentru că tăcerea lor constituie infracțiune, cei doi proprietari au fost sancționați contravențional cu 3.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here