Tensiuni în PSD: Baronii locali îl suspectează pe Dragnea că renunţă la amnistie şi graţiere pentru că ar fi obţinut un complet de judecată care să îl scape de închisoare

Sursa foto: b1.ro

Tensiunile în PSD ar putea continua şi în 2019 în contextul în care baronii locali au început să suspecteze că Liviu Dragnea renunţă la ordonanţa pe amnistie şi graţiere, cunoscută în PSD drept „salvarea colectivă”, doarece ar fi obţinut un complet de judecată care îi dă şanse mari să scape fără închisoare, conform unor surse din conducerea partidului citate de Adevărul.

Liviu Dragnea aşteaptă o decizie finală în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman unde în primă instanţă a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Surse din sistemul judiciar susţin că Liviu Dragnea are şanse la o achitare cu un scor de 3 la 2 ca urmare a completului obţinut a treia oară în urma scandalului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Dacă ne uităm la cei cinci judecători din complet, pare că scorul va fi de 3 la 2 în favoarea lui Dragnea, deci pentru achitare. Pe de altă parte, nu e exclusă nici o sentinţă definitivă cu executare. Deci ordonanţa de urgenţă rămâne calea mai sigură: l-ar scăpa pe Dragnea de orice emoţie“, susţin sursele pentru Adevărul.

În plus, nici premierul Viorica Dăncilă nu s-a poziţionat pentru această ordonanţă, pasând responsabilitatea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, care trage de timp pe această speţă.

Conform surselor police citate, Tudorel Toader nu doreşte ca amnistia şi graţierea să se întindă până la sentinţe de 10 ani, limită dorită pentru a îl scăpa şi pe Darius Vâlcov, condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare.

De altfel, acesta a şi avut o reacţie destul de negativă când a fost întrebat dacă riscă să dea foc ţării cu această ordonanţă pe modelul celebrei OUG 13 din 2017.

„Nu, nu mi-e teamă, pentru că am convingerea că nu fac ceea ce nu trebuie să fac sub aspectul oportunităţii şi al legalităţii sau constituţionalităţii, de aceea până acum nu am avut sentimentul ăsta de teamă. Ştiu OUG 13, care a avut şi un număr cu ghinion, ştiu şi efectele ei. Eu am venit să sting oarecum focul de după ordonanţă, dar nu am această temere, pentru că n-am făcut şi nici nu voi face ceva care să creeze măcar o astfel de stare de pericol, darămite să o producă în mod efectiv “, a arătat Tudorel Toader.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here