Costinel Alecsandrescu scapă de dosarul în care DNA l-a cercetat pentru trafic de influență/ FOTO

Fostul director al ansamblului folcloric „Doina Oltului”, Costinel Alecsandrescu, a scăpat de dosarul în care procurorii DNA l-au cercetat pentru cumpărare de influență și trafic de influență. Mai concret, el era acuzat că a încercat să influențeze lucrurile, în favoarea sa, într-un alt dosar în care a fost trimis în fața instanței de judecată pentru delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual. DNA București a dat soluția de clasare chiar în această dimineață.

„Multumesc DNA, Multumesc Justitiei Romane ptr dreptate! Am primit clasare dupa 3 ani de …..”, a postat, joi dimineață, pe pagina sa de Facebook, Costinel Alecsandrescu.

Avocata lui, Florina Vladu, a confirmat informația.

„Este un dosar care a fost instrumentat de DNA București din 2016. Cercetările au durat până acum și s-a dat o soluție de clasare în cele din urmă. El (Costinel Alexandrescu – n.r.) a fost cercetat pentru cumpărare și trafic de influență și fals. A fost acuzat că ar fi încercat să influențeze celălalt dosar. S-a cercetat, s-a verificat, nu a existat nici un fel de probe în acest sens, motiv pentru care s-a dat clasare. Astăzi am luat soluția de clasare, chiar acum am ieșit din sediul DNA București”, a declarat, pentru OLT-ALERT, avocata Florina Vladu.

În 2016, fostul director al ansamblului folcloric „Doina Oltului” a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina pentru delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual, împreună cu omul de afaceri Petre Ilie, acuzat de complicitate la infracţiunile de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Atunci, procurorii au reţinut că, în cursul anilor 2011-2013, în calitate de director al Ansamblului Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Doina Oltului, Costinel Alecsandrescu şi-ar fi însuşit mai multe materiale de construcţii, în valoare totală de 123.193 lei, iar ulterior, pentru a justifica lipsa din gestiunea societăţii a materialelor respective, ar fi întocmit în fals, împreună cu Ilie Petre, mai multe contracte de lucrări.

Totodată, s-a mai reţinut că, în cursul anului 2012, „inculpatul Alecsandrescu Costinel-Petrişor şi-a însuşit în interesul martorei M.D.C., materiale necesare construcţiei de mobilier în valoare de 4.897,70 lei, iar în cursul anului 2013 şi-a însuşit din gestiunea A.P.P.C.T. Doina Oltului (în patru rânduri), cantitatea de 800 de litri de motorină, în valoare de 4.800 de lei”.

Din actul de sesizare a instanţei a mai rezultat că, în cursul anilor 2013-2015, „inculpatul Alecsandrescu Costinel-Petrişor a folosit de 29 (douăzeci şi nouă) de ori logistica şi personalul Ansamblului Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Doina Oltului, susţinând un număr de 29 de spectacole, a căror contravaloare a încasat-o prin intermediul SC COSTI ART SHOW SRL Slatina, al cărei administrator era, obţinând în mod nejustificat suma de 305.700 lei şi prejudiciind în acest fel instituţia de cultură”.

În iunie 2018, Judecătoria Slatina i-a achitat pe cei doi inculpați. Sentința nu este, însă, definitivă. Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a contestat, de altfel, soluția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here