Aparat care arde cancerul, fără intervenții chirurgicale sau iradiere, la o clinică privată din București

Sursa foto: romaniinromania.com

Fără intervenții chirurgicale sau iradiere, tratamentul cu ultrasunete focalizate de intensitate înalta (HIFU) distruge țesutul canceros prin supraîncălzire. Terapia poate fi efectuată doar contra- cost, la o clinică privată din Capitală.

Primul echipament generator de ultrasunete din România a costat 1,2 milio ane de dolari și a fost achiziționat din China, acolo unde acest tratament este folosit pe scară largă. “Ultrasunetele distrug celulele tumorale prin încălzire (ardere) direcționată, fără a afecta organele și țesuturile din jur. Nu există efecte secundare”, explică dr. Nicolae Vergă, directorul Centrului Medical Bio Terra Med.

Pentru intervenție, pacientul e anesteziat total, nu are nevoie de transfuzii sau de recuperare postoperatorie. Metodă HIFU poate fi folosită și în asociere cu alte tratamente medicale. “Se utilizează pentru cancer la ficat, rinichi, oase, sân, pancreas, pentru țesuturi moi și alte tumori solide, cu excepția celor din măduva spinării, plamâni, stomac și intestine. HIFU este indicat și pentru tumori benigne la uter sau la sân”, susține dr. Vergă.

Pretul tratamentelor HIFU se stabileste în functie de tipul si dimensiunea tumorii si porneste de la 1.200 de euro pentru “arderea” unei formatiuni benigne cu diametrul de patru centimetri. În cazul celor maligne, costul începe de la 1.500 de euro, pentru aceeasi dimensiune.

Deocamdata, centrul medical nu are un parteneriat cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, astfel ca *pretul tratamentului este suportat integral de catre pacient. Alte informații legate clinica din București, AICI.

Sursa: romaniinromania.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here