Zeci de elevi jandarmi de la școlile militare de subofițeri, în practică la Jandarmeria Olt

38 viitori jandarmi, elevi în anul I de studiu la Şcolile Militare de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani şi Fălticeni, desfăşoară, începând de luni, la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt, stagiul de practică prevăzut în programa de învăţământ.

Stagiul de pregătire se desfăşoară în perioada 7 ianuarie – 10 mai şi a debutat cu un program de acomodare cu specificul inspectoratului, elevii urmând a fi repartizaţi în cadrul structurilor operative ale unității.

„În cadrul activităţilor de pregătire, în perioada 07.01-29.03.2019, viitorii jandarmi vor fi planificaţi în misiuni de ordine publică, iar în perioada 01.04- 10.05.2019 elevii vor desfășura activități specifice misiunii de pază şi protecţie instituţională, având posibilitatea să îşi pună în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, locotenent-colonelul Iulian Mihai.

Pe întreaga perioadă a stagiului de practică, elevii vor fi îndrumaţi de tutori jandarmi cu experienţă în activitatea profesională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here