Peste 1400 cazuri de viroze și pneumonii, săptămâna trecută, în Olt

Peste 1300 de viroze şi pneumonii au fost înregistrate, săptămâna trecută, în județul Olt, potrivit unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Săptămâna trecută s-au înregistrat 935 de cazuri de infecții respiratorii acute în Olt, 43 de oameni bolnavi fiind internați în spital, dar și 394 de pneumonii, 87 de pacienți având nevoie de tratament în regim de spitalizare, potrivit ultimelor date statistice ale Direcției de Sănătate Publică.

„Nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, morbiditatea prin infecții respiratorii acute încadrându-se în intervalul așteptat în această săptămâna”, se arată în comunicatul DSP Olt.

Pentru sezonul rece 2018 – 2019, DSP a catagrafiat 30.300 persoane, considerate la risc și care doresc să se vaccineze antigripal.

Din achiziția Ministerului Sănătății, 23.468 de doze au fost administrate medicilor, cadrelor sanitare medii și personalului auxiliar din spitale și din unitățile sanitare ambulatorii, din unitățile de bolnavi cronici, persoanelor adulte și copiilor din instituțiile de ocrotire socială, persoanelor care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt, persoanelor cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani aflate în evidență cu afectiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficientei umane, precum și persoanelor cu vârstă de cel puțin 65 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here