Fraudă cu fonduri europene la Caracal. Un om de afaceri a fost trimis în judecată de procurorii DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție l-au trimis în judecată pe omul de afaceri italian Carlo Del Piero, care deține o companie în Caracal, cu activitate în domeniul textilelor, pentru fraudă cu fonduri europene. Inculpatul și-a recunoscut vina, încheind cu procurorii un acord în acest sens.

Italianul este acuzat că schimbat, fără respectarea prevederilor legale, destinația unui folos legal obținut cu finanțare de fonduri europene.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut că, în perioada 2012 – 2017, în calitate asociat unic și administrator la S.C. ITR S.R.L., societate care a beneficiat de fonduri europene în sumă de 2.429.699 lei în cadrul programului ”ITR 2011 – Sistem de productie competitiv”, inculpatul Carlo Del Piero a înlocuit fraudulos, în 2016, un număr de 20 de mașini de tricotat achiziționate prin fonduri europene. De fapt, beneficiarul a vândut mașinile, păstrând plăcuțele de identificare pe care le-a montat pe mașinile nou achiziționate, cauzând un prejudiciu de 2.429.699,97 lei.

Prin încheierea acrodului de recunoaștere a vinovăției, omul de afaceri va beneficia de o  încadrarea juridică mai blândă, urmând să fie condamnat la un an și șase luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de doi ani.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Caracal sau a Liceului Teoretic „Mihai Viteazu” din acest oraș.

Dosarul de urmărire penală a fost trimis, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției, Tribunalului Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here