De luni, pacienții Spitalului Slatina sunt identificați electronic prin scanarea unor brățări atașate la mână

Începând de luni, 14 ianuarie, pacienților Spitalului Județean de Urgență Slatina li se va atașa, la mână, o brățară dotată cu un cod de bare care va cuprinde datele sale personale, numele medicului care a făcut internarea, grupa sanguină și eventualele alergii ale bonavului.

Ideea aparține conducerii spitalului care, prin acest sistem de identificare a pacienților, traseul acestora va fi mult mai ușor de monitorizat.

Mai mult: medicamentele vor veni din farmacie însoțite de un bon, care, de asemenea, se scanează și se descarcă automat în foaia de observații a bolnavului.

„Începând de luni, în spital funcționează un sistem de identificare a pacienților la internare. Aceștia vor avea atașată la mână o brățară cu cod de bare ce va cuprinde datele personale ale pacientului, numele medicului care a făcut internarea, grupa sanguină și eventualele alergii. Astfel, traseul pacientului va fi mult mai ușor de monitorizat prin scanarea brățării la intrarea în secție. De asemenea, medicamentele vor veni din farmacie însoțite de un bon, care, de asemenea, se scanează și se descarcă automat în foaia de observații, astfel încât nu mai pot apărea erori de administrare a tratamentului sau înlocuirea acestuia”, a declarat managerul spitalului, Cătălin Rotea.

Odată cu introducerea acestui sistem de identificare, va fi practic imposibil ca pacienţii să fie confundaţi de către cadrele medicale, mai ales cei aflaţi în stare gravă, care nu pot comunica cu medicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here