Alro Slatina a investit peste 115 milioane de lei în cercetare-dezvoltare

Alro Slatina a investit 115 milioane de lei, în ultimii doi ani, în Departamentul de cercetare-dezvoltare al companiei, pentru îmbunătăţirea infrastructurii de cercetare pe segmentul de tablă tratată termic din aliaje de aluminiu, cu aplicaţii industriale de înaltă calificare. Investiția a ajuns la final, astfel că performanțele companiei îi vor crește acesteia rolul și locul pe piața mondială a aluminiului.

Investiția s-a derulat în cadrul proiectului de finanțar“Investiții în departamentul de CD al ALRO destinate îmbunătăţirii infrastructurii de cercetare pe segmentul tablă tratată termic din aliaje de aluminiu cu aplicaţii industriale de înaltă calificare”, proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020  “Investiții pentru viitorul dumneavoastră”.

Proiectul a fost implementat începând cu data de 5 septembrie 2016, în cadrul secției din strada Milcov, nr 1 (fosta IPA).

Scopul proiectului a fost achiziţionarea de echipamente de cercetare – dezvoltare, respectiv echipament independent pentru cercetarea procesului de călire a tablelor din aliaje de aluminiu, echipament independent pentru cercetarea procesului de eliminare a tensiunilor interne din tablele din aliaje de aluminiu cu grosimi mai mici de 20 mm şi echipament independent pentru cercetarea procesului de îmbătrânire a tablelor din aliaje de aluminiu.

Pe lângă proiectele de cercetare-inovare, Alro a investit și în eficiență energetică, precum și în extinderea portofoliului de clienți, prin creșterea capacităților de producție de la sectorul de aluminiu procesat (table tratate termic, produse placate) și în asigurarea continuității și siguranței proceselor tehnologice ale companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here