Organul care se îmbolnăvește cel mai tare de la tristețe

Sursa foto: hoprea.ro

Starea de tristețe îmbolnăvește cumplit organismul. Emoțiile sunt specifice omului, însă când ele sunt negative și persistente, organele au de suferit într-un mod în care nu ne imaginăm.

Emoțiile puternice sunt normale câtă vreme punem suflet în tot ceea ce facem. Traumele interioare, însă, ne pot distruge atât din punct de vedere psihic cât și fizic. Unele emoțîi sunt constructive, altele sunt distructive și ne putem da seama de asta la o simplă autoexaminare.

Dacă starea de tristeste este accentuată și trăieșți cu ea zi de zi, simțind în același timp o oboseală generalizată și lipsa poftei de viață, corpul tău se îmbolnăvește încet și sigur.

Creierul omului secretă doi hormoni care se activează atât în momentele de fericire cât și la tristețe: serotonină și dopamină. Când suntem depresivi, aceșți hormoni provoacă durere și disconfort, acea durere pe care o simțim la nivelul plexului solar (creierul abdominal) și la nivelul inimii. Iată cum senzațiile negative îți afectează organismul:

1. MANIA și INVIDIA afectează din plin ficatul. Bolile hepatice pot apărea din cauza acestor stări resimțite frecvent în momente de neputință.

2. FRICĂ de un nou început, FRICĂ de a spune ceea ce simți, TEAMĂ de asumare a unor greșeli, a unor răspunderi îți slăbește rinichii.

3. SPLINĂ este afectată de senzațiile puternice de anxietate. Acest antreu al depresiei provoacă probleme digestive uriașe. Tot ceea ce mănânci atunci când eșți anxios îți vine să elimini imediat. Anxietatea este o tulburare care afectează în special stomacul.

4. TRISTEȚEA îmbolnăvește plămânii și inima cel mai mult. Plămânii sunt organele cele mai afectate de tristețe. Dezamăgirea puternică, decepția în dragoste îți lasă plămânii fără respirație și provoacă blocaje la nivelul inimii instalând bolile cardiovasculare.

5. STRESUL, pe de altă parte, își pune accentul cel mai puternic asupra creierului, iar stresul cronic, generalizat, afectează întreg organismul și este asociat cu alte boli precum diabetul sau afecțiunile pancreatice.

Iată cât de UȘOR e să fii FERICIT: faci patru lucruri simple și tristețea s-a dus pe APĂ SÂMBETEI!
Te-ai întrebat vreodată de ce nu te simți complet fericit? Răspunsul este în neurostiinta: pentru că nu permitem creierului nostru să se relaxeze…
Nu îi dăm voie să stea o clipă, să se bucure și el de un moment de liniște. Creierul nostru este în permanentă asaltat cu informații, noutăți, liste, idei, sarcini. Când să mai aibă timp să fie fericit?

Iată că poți face lucruri simple care să îți ofere o stare de bucurie pură.

1. Întrebarea cea mai importantă e: „Pentru ce sunt recunoscător?”. Te-ai gândit câteodată cât de mândru eșți de lucrurile pe care le faci? Simplul fapt că ai dus la bun sfârșit o zi de muncă, cu alte griji pe cap, precum treburile casnice și îngrijirea copiilor este o mare reușită: fii mândru de ea!

Poate ți-ai dat și tu seama că, uneori îți este rușine să fii mândru. Este, într-adevăr, atunci când arăți celorlalți că eșți plin de ține. Dar dacă ești în interiorul tău mulțumit de ceea ce ai făcut va avea un efect incredibil: vei fi mai fericit.

2. Denumește-ți emoțiile! Ai o stare ciudată, dar nu poți să îți explici de ce? Încearcă să găsești un nume pentru această senzație: dezamăgire, disconfort, tristețe? Atunci când îți dai seama cum se numește o anumită emoție, creierul tău va găși o cale prin care să lupte împotriva ei. Dacă tu încerci să o negi și să o ascunzi în străfundul minții, vei descoperi că această crește… până va exploda.

3. Ia decizii! Nu te mai mulțumi cu „e destul de bun” sau „e acceptabil” ori „e ok, pentru moment”. NU! Decizia pe care o iei tu acum este cea mai bună de pe întreagă Planetă!

Deciziile sunt greu de luat și chiar mai greu de asumat. Dar vei vedea cât de eliberat te vei simți când vei fi, în final, hotărât și fericit!

4. Interacționează! Suntem ființe sociale și ne dorim să avem contact și să fim acceptați de ceilalți. Totuși, muncim mult și petrecem o mulțime de timp pe internet. E bine să ne acordăm măcar jumătate de ora de interacțiune pură cu partenerul de viață, colegii de muncă și familia.

E atât de simplu să fii fericit, nu? Ce spui despre aceste tehnici?

Sursa: hoprea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here