Daea, la Bruxelles: ”Vă spune un om care înțelege furtuna Brexitului, dar înțelege și furtuna pescarului când se află în raport cu natura și nu găsește soluții când nevoia îl împinge și situația o dictează”

Sursa foto: b1.ro

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost audiat în Comisia de Pescuit a Parlamentului European. Trebuia să prezinte modul în care țara noastră va contribui la dezvoltarea domeniului, în perioada în care deține președinția rotativă a Consiliului UE. Și, de asemenea, trebuia să răspundă la întrebări.

În loc de toate acestea, Petre Daea a vorbit despre cât de competent este, a făcut tot felul de declarații dintre cele mai ”profunde”, a folosit des cuvântul ”sinergie” și a insistat că în România cormoranii înoată în piscine.

“Dar ce loc nu este plăcut în România? Dar ce loc nu este plăcut în lume dacă suntem atenți fiecare la ceea ce este frumos, bun și, evident, necesar pentru noi toți și fiecare în parte”, a declarat ministrul Agriculturii, răspunzând unei întrebări.

În legătură cu Brexitul, Daea a susținut: “Regret sigur și Uniunea Europeană este mai săracă față…fără Anglia.. .este mai săracă față de Marea Britanie. Dar aceste lucruri le putem gândi, le putem judeca în interesul comun și urmărim cu interes pașii în acest domeniu, astfel încât dorința de a fi împreună să se manifeste oricând și suntem în stare toți să găsim soluții pentru a genera o asemenea stare de lucruri în așa fel încât obiectivele comune să fie atinse cu dorința fiecărei părți și interesele comune.”

Apoi despre cormorani, care nu se mai feresc de oameni și fac baie în piscine: “Am discutat cu Comisarul, a văzut România, pentru a fi expresiv, persuasiv, a fi convingător, i-am spus că cormoranii în România fac baie în piscine. Atât de mulți. Nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât. Pun în pericol un sector alternativ și un sector complementar, alternativ pentru momentele pentru care nu ai acces la resurse pe o perioadă de timp știind elementul de prohibiție pe care trebuie să-l păstrezi, complementar că poți găsi în interior în apele tale soluția de a crește anumite specii care să asigure pe de o parte locuri de muncă, pe de altă parte hrană foarte bună și, ca răspuns aici, o hrană sănătoasă, a se vedea interpretarea privind conceptul acesta de a păstra echilibrul și a genera progres.”

Și încă o declarație a lui Petre Daea, pe care nici nu știm cum s-o interpretăm: “Vă spune un om care înțelege furtuna Brexitului, dar înțelege și furtuna pescarului în momentul în care el se află în raport cu natura și nu găsește soluții pe care să le folosească atunci când nevoia îl împinge și situația o dictează”.

Declarațiile pot fi ascultate AICI, începând cu minutul 11:53:20.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here