După Trump, Dăncilă dă ”lovitura de grație” partenerilor din NATO: ”Trebuie să descurajăm Alianța în ansamblul său”

Sursa foto: b1.ro

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit miercuri, la Bruxelles, cu secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg. Aflată chiar la sediul Cartierului General al NATO, Dăncilă s-a întrecut pe sine cu o declarație bizară (a se citi o mare gafă), ce, probabil, i-a lăsat muți pe cei prezenți.

Consolidarea posturii de apărare și descurajare a alianței în ansamblul său rămâne o prioritate care necesită eforturi susținute din partea tuturor aliaților”, a susținut Viorica Dăncilă.

Mai în glumă, mai în serios, putem spune că declarația social-democratei l-ar putea umple de bucurie pe liderul de la Casa Albă. În cursul anului 2018, Donald Trump a transmis la mai multe întâlniri private că ar vrea retragerea Statelor Unite din alianța nord-atlantică.

Tot la Bruxelles, premierul a participat și la ceremonia dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului. În timpul cuvântării, Dăncilă a inventat un cuvânt, apoi a folosit o exprimare de-a dreptul bizară: ”combaterea Holocaustului”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here