Gripa face ravagii în Olt: Un bărbat a MURIT, iar doi copii au fost transferați la Craiova și București. 62 de cazuri în județ!

Gripa lovește în plin județul Olt, unde deja un bărbat a murit, iar doi copii internați la Spitalul Județean de Urgență Slatina au fost transferați, în stare gravă, la spitale din Craiova și București.

Bărbatul răpus de gripă a murit în noptea de joi spre vineri, din cauza complicațiilor generate de boala sezonului. El suferise anterior mai multe accidente vasculare cerebrale, iar gripa s-a asociat și cu o bronhopneumonie. Pacientul avea 54 de ani și era din Coteana.

La spitalul din Slatina au ajuns, joi și vineri, și doi copii loviți de gripă. Este vorba despre un copil de trei ani căruia, în urma analizelor medicale, doctorii i-au descoperit și alte boli. El a fost mutat, joi, pe secția de terapie intensivă, iar azi a fost transferat la Spitalul „Matei Balș” din București.

„Copilul a venit cu tare preexistente. Nu gripa a dus la complicațiile pe care are, dar pe organismul fragil a venit și gripa. El a fost adus cu gripă, iar în urma analizelor medicale am descoperit și alte boli. A venit ieri la ora 15.00, iar la ora 17.00 l-am mutat pe Terapie Intensivă. Acum este într-o stare stabilă, dar cu morbiditățile pe care le are boala poate evolua într-o direcție sau alta“, declara, înainte ca micuțul pacient să fie transferat în Capitală, directorul medical al spitalului din Slatina, dr. Andrei Ștefănescu.

Astăzi la spital a ajuns și un bebeluș de numai trei luni afectat tot de gripă. În urma investigațiilor efectuate, medicii au decis ca micuțul să fie transferat la spitalul din Craiova.

Doar în această perioadă în Olt au fost înregistrate 14 cazuri noi de gripă, numărul bolnavilor ajungând la 62.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here