VIDEO Un șef de poliție din Olt, surprins în timp ce degusta gratis produsele dintr-un supermarket

Un polițist cu funcție de conducere din Olt a fost surprins în primăvara anului trecut degustând mai multe produse dintr-un supermarket Lidl. Omul legii a fost anchetat de procurori și, ulterior, a demisionat din funcția de conducere pe care o ocupa. 

Este vorba despre fostul șef al Poliției Potcoava, care a fost filmat în timp ce se plimba printr-un raion al supermarket-ului înfulecând din produsele de pe rafturi. În urma gestului său, omul legii nu a fost dat afară din Poliție. El lucrează acum pe un post la Serviciul Ordine Publică din IPJ Olt.

Un lider sindical al polițiștilor explică gestul făcut de fostul șef al Poliției Potcoava într-un fel care indică iertarea.

„Din punctul meu de vedere, ca polițist răspunzi civil, administrativ, disciplinar și penal. Da, într-adevăr, ce-a făcut el ține de moralitate. Chiar în aprecierile celui care a sesizat se vorbește de moralitate. Pe moralitate putem să discutăm mai mult. Dacă gardianul acela care a făcut filmarea a văzut, putea să intervină și să-i spună: «Băi, prietene, ai luat una, ai luat-o pe-a doua, oprește-te!». (…) Dacă vorbim strict pe filmarea asta, știu că a fost anchetat de Parchet, știu că s-a clasat, știu că domnul Sârbu (n.r. – șeful IPJ Olt) i-a cerut să plece din funcția de conducere, omul a-nțeles, nu s-a-ncăpățânat, și-a dat demisia. Acum lucrează pe un post de execuție la nivelul serviciului de Ordine Publică, în Slatina, unde-și are și domiciliul. E polițist de birou, nici măcar în stradă, în stradă lua mai mulți bani, pentru că lucra sâmbete, duminici, nopți și așa mai departe. Ia mai puțini bani, nu e pus pe o funcție bună. Nu poți spune că a fost luat de la Potcoava și a fost pus pe o funcție și mai bună, nu i s-a făcut un favor“, a comentat pe marginea acestui caz vicepreședintele Sindicatului Polițiștilor Olt, Cristel Ioțu, potrivit gds, citată de Antena 3.

Sursa video: digi24.ro (imagini preluate de la un amator)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here