Blocaj total în justiție după decizia CCR: Curtea Supremă a amânat toate dosarele completurilor de 5, inclusiv pe cele în care sunt vizați Tăriceanu și Toni Greblă

Încă o amânare în dosarele în care sunt judecaţi președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, dar și Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă. Instanța Supremă urma să ia în discuţie, luni, cauzele celor trei, dar a amânat procesele pentru finalul lunii februarie. Încă nu se ştie dacă dosarele lor trebuie judecate sau nu de noile completuri de cinci magistraţi, motiv pentru care cei trei foşti şi actuali demnitari au primit, cu toţii, un nou termen.

Toate dosarele aflate pe masa judectorilor din completurile de cinci au fost amânate pentru 25 februarie, informează B1 TV. Magistrații care sunt acum în aceste completuri așteaptă decizia pe care o vor da colegii lor de la secțiile unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, pe 31 ianuarie.

Atunci, se va stabili dacă dosarele repartizate în decembrie 2018 vor rămâne sau nu la aceleași completuri de judecată, chiar dacă nu s-au administrat probe în dosare sau dacă vor fi repartizate în completuri formate la începutul anului 2019.

Primul care a fost amânat de instanță a fost Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de mărturie mincinoasă în dosarul ”Ferma Băneasa”.

Si secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a primit amânare, tot pe 25 februarie. Acesta a fost de acord cu decizia, dar acuză Directia Anticorupție de abuz, pentru că a făcut apel în dosarul în care el a fost achitat în primă instanță pentru acuzațiile de trafic de influență și dare de mită.

Amânare a primit și fostul ministru al Turismului, Elena Udrea.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here