Gripa LOVEȘTE în plin Oltul: Peste 70 de pacienți sunt internați la Spitalul Slatina. 16 dintre ei sunt copii/ VIDEO

Nu mai puțin de 72 de pacienți se află internați cu gripă la Spitalul Județean de Urgență Slatina, care se află aproape la capacitate maximă cu bolnavi internați. Mai mult, se pare că boala a început să se extindă și la aparținătorii copiilor. Un bărbat a murit, iar trei copii care se aflau în stare gravă au fost transferați la spitale din București și Craiova. În aceste condiții, conducerea spitalului a impus măsuri drastice pentru a împiedica extinderea gripei.

Pe Secția Boli Infecțioase sunt internați 56 de pacienți în cazul cărora gripa a fost confirmată, iar la Pediatrie nu mai puțin de 16 copii au contactat virusul gripal.

„În momentul de față, pe Secția de Boli infecțioase sunt internați 56 de pacienți confirmați cu gripă, dintre care cinci sunt copii, iar pe Secția Pediatrie avem 16 copii confirmați cu testul de gripă, și urmează să primim și confirmarea pentru cinci teste de gripă făcute pentru o parte din aparținătorii acestor copii”, a declarat, luni, managerul spitalului, Cătălin Rotea.

În aceste condiții, Comitetul Director al unității sanitare a luat mai multe măsuri pentru împiedicarea extinderii gripei al alți pacienți, printre care se numără interzicerea totală a vizitatorilor pe anumite secții și limitarea accesului pe altele. O parte din copiii care vin la Pediatrie sunt internați pe o altă secție, la Recuperare Neuromotorie, astfel încât să nu fie și ei contaminați de boală.

„În primul rând s-a restricționat total accesul pe secțiile cu potențial mare de risc, adică pe Terapien Intensivă, Neonatologie, Pediatrie și Boli Infecțioase, iar pe celelalte secții s-a limitat accesul vizitatorilor la două ore și toți vizitatorii primesc halate și botoșei când intră pe secție (asta se întâmpla și înainte). 

Cea mai importantă măsută pe care am luat-o pentru a preveni extinderea gripei la alți copii este faptul că pe Blocul Materno-Infantil, acolo unde secția de pediatrie își desfășoară activitate, pe etajele șape și opt, am suspendat pentru două săptămâni activitatea pe etajul nouă, Recuperare Neuromotorie Copii, unde sunt cronici, nu acuți, și internăm acolo toți copiii care au alte afecțiuni în afară de gripă, pentru a nu-i contanima și pe ei”, a mai spus Cătălin Rotea.

Valul bolnavilor care vin la spitalul din Slatina face ca, în curând, să nu mai fie locuri libere în spital.

„În momentul de față suntem aproape la capacitate maximă. Săptămâna trecută au fost zile când chiar am fost la capacitate maximă, dar încercăm să gestionăm cazurile astfel încât să evităm neplăcuta și ilegala situația de a pune câte doi pacienți în pat. Vom încerca  să evităm asta prin repartizarea pacienților, în funcție de tipologii, fie în Secția Pneumologie Scornicești, fie la Boli Infecțioase, fie la Pediatrie, sau, prin admisibilitatea lor, la Terapie Intensivă”, a explicat managerul spitalului slătinean.

Medicilor le este și lor din ce în ce mai greu să facă față valului de pacienți care vin la spital

„Într-adevăr, este o situați dificilă, pentru că volumul de muncă este foarte mare, mai ales pe Secția de Boli Infecțioase, unde ne confruntăm și cu un deficit de personal în ceea ce îi privește pe medici. Dar sunt convins că vom depăși această situație”, a mai precizat Cătălin Rotea.

Săptămâna trecută medicii slătineni s-au confruntat cu trei cazuri grave de gripă la copii. Este vorba de doi copii de trei ani care au fost transferați la spitale din București și Craiova. De asemenea, un copil de doar patru luni a trebuit să fie transferat la Spitalul de Boli infecțioase din Craiova.

A fost înregistrat și primul caz de deces provocat de gripă. Este vorba de un bărbat de 54 de ani, din Coteana, care suferea și de alte boli cu care gripa s-a asociat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here