La Spitalul Slatina MITA este combătută cu afișe anti-șpagă. Ce salarii au angajații spitalului/ FOTO+VIDEO

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina a pus, săptămâna trecută, în toate secțiile medicale, afișe care se adresează pacienților și aparținătorilor cu mesajul să nu dea șpagă personalul medical.

„Avem salarii mărite, nu ne trebuie șpagă!”, este mesajul scris mare pe afișe. Și tot acolo sunt trecute veniturile medicilor, asistentelor, brancardierilor și infirmierilor.

„Săptămâna trecută, pe toate secțiile, la inițiativa Comitetului Director, au fost lipite afișe A4 prin care se comunică tuturor aparținătorilor și pacienților că în spital este interzisă a se da mită. Afișul e cumva inedit pentru că în el sunt trecute și limetele salariale, minime și maxime, ale medicilor, asistenților, infirmierilor și brancardierilor. Sunt salarii mai mult decât rezonabile, și meritate, de altfel, pentru munca desfășurată în spital. Încercăm să convingem pacienții și aparținătorii să elimine acest obicei care se mai poate perpetua. Facem chestionare de chestionare de feedback pe toate secțiile și, într-un procent de 1 sau 2 la sută, nu știu precis acum, au fost sesizări că a existat suspiciunea de condiționare a actului medical. Nu știu cât de relevante sunt cifrele, dar vrem să descurajăm fenomenul care cumva s-a cronicizat poate în întregul sistem sanitar”, a declarat, luni, managerul spitalului slătinean, Cătălin Rotea.

El a spus că nici un caz de șpagă, dacă se va dovedi real, nu va fi trecut cu vederea.

„Nu voi ezita să iau măsuri disciplinare acolo unde sesizează pacienții sau aparținătorii. Avem cazuri în Comisia de Disciplină, dar nu pe dare sau luare de mită, ci pe alte abateri. Cred că este foarte important ca tot personalul medical să înțeleagă faptul că noi suntem la dispoziția oamenilor”, a conchis Rotea.

Din unele secții afișele au fost rupte și se bănuiește că nu pacienții sau vizitatorii le-au îndepărtat. Acolo unde acestea dispar conducerea pune altele.

Un medic al Spitalului Județean de Urgență Slatina câștigă între 16.000 lei și 30.000 de lei pe lună, în vreme ce un asistent ia între 4.800 lei și 11.000 de lei.

De asemene, unui infirmier îi revine între 3.000 de lei și 5.500 de lei, în vreme ce un brancardier câștigă între 2.500 de lei și 5.500 lei.

Sumele reprezintă valorile brute ale vaniturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here