Plângerea Laurei Codruța Kovesi la CEDO a fost ADMISĂ: Fosta șefă a DNA a sesizat Curtea în legătură cu modul în care a fost demisă

Plângerea fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a fost admisă, astfel că poate începe judecata pe fond a cauzei, informează Știripesurse.ro.

La începutul lunii ianuarie, Kovesi a atacat la CEDO decizia de revocare a sa de la conducerea Direcției Naționale Anticorupție, susținând că i-au fost încălcate mai multe drepturi în timpul acestei proceduri de revocare.

Laura Codruța Kovesi a declarat că prin plângerea făcută la CEDO nu dorește să obțină despăgubiri sau repunerea în funcția de procuror-șef DNA, ci vrea să împiedice pe viitor procedurile abuzive de revocare a procurorilor cu funcții de conducere.

”Nu comentez acest demers, dar repet, această solicitare către CEDO este una de principiu. Dacă Curtea va constata că prin această procedură au fost încălcate drepturi fundamentale ale omului, atunci această procedură nu va putea fi aplicată și pe viitor”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here