În cazul „crimei” de la groapa de gunoi a Slatinei procurorii au o problemă: Nu există victima!

Cazul așa-zisei crime comise la groapa de gunoi a Slatinei, unde polițiștii au căutat cadavrul mai bine de o săptămână, este tratată, de fapt, ca o dispariție „și atât”. Nici măcar nu există un dosar la parchet, a spus, miercuri, șefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, prim-procurorul Anca Anuța.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt nu are înregistrat un dosar, nici măcar Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina. Există un dosar de dispariție la Poliție și atât. Totul a luat amploare ca urmare acelor afirmații de la victimă. Nu poți să înregistrezi un dosar penal, nu poți să discuți despre o infracțiune de omor, atâta vreme cât nu am victima”, a declarat prim-procurorul Anca Anuța.

Polițiștii slătineni au demarat, în urmă cu două săptămâni, căutările în cazul unui bărbat dispărut în octombrie anul trecut și despre care familia crede că a fost ucis și îngropat în zona gropii de gunoi de orașului.

Oamenii legii au folosit și un câine specializat în găsirea cadavrelor, dar nici așa nu au dat de vreo urmă.

După mai bine de o săptămână, polițiștii au sistat căutările la halda de gunoi din cauza pericolului pe care îl prezintă biogazul prezent în zonă. „Acesta prezintă risc atât pentru persoanele implicate în activitățile de căutare, cât și de provocare a unui incendiu”, declara, săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Pe de altă parte, Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale continuă activitățile specifice de căutare a persoanei dispărute, la nivelul cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here