Șefa Parchetului Olt confirmă informația OLT-ALERT: În cazul spargerii Altex Slatina sunt suspecți din mai multe județe/ VIDEO

Șefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, prim-procurorul Anca Anuţa, a confirmat, miercuri, informația furnizată de OLT-ALERT, potrivit căruia hoții care au dat spargerea la compexul comercial Altex din Slatina ar fi din afara județului Olt. „Sunt suspecți din mai multe județe”, a declarat Anuța.

Drept urmare, ancheta se desfășoară la nivel național.

„Suntem în investigaţii, suntem pe măsuri, există dosar înregistrat la Parchetul Slatina, este în atenţia noastră, ca de altfel – am înțeles – şi la nivel de ţară, pentru că, fiind un fenomen, și la nivel de IGPR şi de parchete sunt luate măsuri. Sunt suspecţi din mai multe judeţe”, a declarat ea.

În contextul că spargeri similare au fost înregistrate în mai multe locuri din țară, șefa Parchetului Olt nu crede, totuși, că la mijloc ar fi vorba de un singur grup infracțional organizat care ar coordona aceste fapte.

„Nu vă închipuiţi că este acelaşi cerc în toată ţara pentru că ar fi imposibil ca astăzi să fie la Olt, mâine în altă parte. Eu cred că sunt pur şi simplu mai mulţi care acţionează. Probabil că au observat că este un mod de a-şi procura diverse bunuri”, a precizat Anca Anuţa.

Spargerea a fost dată în noaptea de 8 spre 9 ianuarie, la ora 03.28 și a durat doar două minute, semn că hoții au avut pus la punct un plan extrem de minuțios, după mai multe ore de observare a personalului din magazin și după mai multe acțiuni de recunoaștere la fața locului. Ei au reușit să plece cu cei trei saci pline cu smartphone-uri.

Hoții, patru la număr și cu fețele acoperite, au fost extrem de bine documentați înainte de a pătrunde în magazin, modul lor de operare indicând că anchetatorii au de-a face cu niște profesioniști.

Surse citate de OLT-ALERT susțin că făptașii au fugit cu două autoturisme pe care le parcaseră în vecinătate complexului comercial. Una dintre mașini ar fi avut număr de Teleorman, element care indică faptul că hoții ar putea fi din alt județ.

Polițiștii încearcă să dea de urma hoților, plecând de la imaginile surprinse de camerele video ale magazinului prădat, dar și de la imaginile sistemului de supraveghere video al orașului.

Centrul Comercial Altex Slatina a fost deschis în septembrie 2018, investiție care a costat câteva milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here