VIDEO Ședință cu scântei, azi, în Consiliul Local Caracal. Acuzații GRAVE la adresa viceprimarului Stănescu

Ședință cu scântei, joi dimineață, în Consiliul Local Caracal, pe marginea unui proiect de hotărâre referitor la îndreptarea unor erori materiale strecurate în hotărârea prin care aleșii urbei au aprobat trecerea piețelor și a târgului în subordinea consiliului local. 

Gâlceava a fost pornită de viceprimarul orașului, Octavian Stănescu, care a criticat Hotărârea nr.15/31.01.2019 prin care actuala administrație a piețelor și târgului săptămânal își pierde personalitatea juridică și trece sub autoritatea consiliului local, fără personalitate juridică. Motivul acestei inițiative ar fi situația financiară dificilă prin care trece vechea administrație, dar și „deficiențele de funcționare” ale acesteia constatate cu prilejul unui control.

Octavian Stănescu crede că adoptarea proiectului de hotărâre s-ar fi făcut cu încălcarea unor norme și că revenirea asupra textului pentru modificarea sa ar fi, în acest moment, împotriva legii. „Nu putem modifica o hotărâre care nu a produs încă efecte”, a spus, la întrunirea de azi, președintele de ședință, viceprimarul Stănescu, citând, drept argument, mai multe texte de lege. El a mai criticat hotărârea de înființare a noului serviciu spunând că în anexa privind ștatul de personal acesta cuprinde numele celor care vor lucra în cadrul noii structuri de administrare a piețelor, lucru care ar fi, de asemenea, în afara legii.

„În ștatul de personal nu trebuia să apară nume. Noi l-am aprobat cu nume în ședința ordinară. În momentul de față mai lipsesc gradul, treapta postului, așa că nu o să știm la cel nivel se vor face încadrările”, a mai spus Octavian Stănescu.

Punctele de vedere ale edilului au fost demontate, pas cu pas, de secretarul primăriei, Viorel Emil Rădescu, care i-a explicat viceprimarului că în ședința extraordinară de joi nu se aduc modificări hotărârii criticate de edil, ci este vorba de „îndreptarea unor erori materiale” strecurate în anexa patru la actul normativ, respectiv de inversarea unor inițiale.

„Aveți dreptate, un act normativ nu poate fi modificat decât după ce produce efecte. Numai că sunteți în eroare, pentru că noi nu modificăm nimic, ci doar întreptăm o eroare materială. Deci proiectul de hotărâre vizează îndreptarea unor erori materiale, nu modificăm absolut nimic, nu modificăm pe textul hotărârii absolut nici un articol. Am omis să trec în loc de s, m și în loc de m, s.

Ați adus critici că de ce ștatul de personal este cu nume. Pentru că este logic: pentru că sunt contracte de muncă individuale, sunt ale oamenilor. Dacă aveam înființarea serviciului fără preluarea acestor persoane, atunci era logic că nu trebuia să le trecem (numele – n.r.), treceam doar funcțiile. Apoi, de ce nu sunt gradele și treapta! Păi ele sunt trecute în contractele individuale de muncă, noi nu facem decât să aprobăm niște contracte”, a explicat secretarul municipiului.

Substratul criticilor actualului primar ar fi, de fapt, altul decât cel exprimat de el în ședință. Edilul se opune, pur și simplu, trecerii administrației piețelor și târgului sub autoritatea consiliului local dintr-un interes pur personal. Nu o spunem noi, i-a spus-o verde-n față primarul orașului, Liviu Radu, care l-a acuzat de lipsă de comunicare, sugerând și că Octavian Stănescu este nemulțumit de funcția de viceprimar și că și-ar dori-o pe aceea de primar al municipiului.

„Domnule președinte de ședință, dacă dumneavoastră ați fi în echipa primarului, toate aceste lucruri ar fi trebuit vorbite înainte. Se pare că nu sunteți în echipa noastră, căutați mereu lucruri care să scoată în evidență faptul că nu ați dorit să se treacă piața de primărie, cum este normal, pentru că acolo aveți alte interese, pentru că o parte din familia dumneavoastră lucrează la piață; eu mă gândesc că ăsta este interesul pentru care și acum, în ultimul ceas, după ce consilierii au apobat, mai veniți și cu alte argumente. Dacă ați citit cu siguranță aceste lucruri, ar fi trebuit să atrageți atenția consilierilor din prima clipă, să nu mai fim nevoiți să chemăm oamenii ăștia de acum, de dimineață, de acasă. Eu vreau să știe toți cetățenii din oraș că nu ați mai intrat de luni de zile în biroul meu, domnule viceprimar. Haideți, că nu am chemat oamenii aceștia în ședință să ne certăm, dar cred că considerați că funcția de viceprimar este prea mică pentru dumneavoastră. Asta este”, și-a apostrofat primarul Liviu Radu subalternul.

Proiectul de hotărâre a fost supus votului și adoptat cu 11 voturi din 12, viceprimarul Stănescu abținându-se de la vot.

Sursa video: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here