Agenți ai Serviciului Secret american, descinderi în Olt, intr-un dosar de fraudă informatică. Prejudiciul este URIAȘ

Aproape 100 de poliţişti şi agenţi Secret Service au făcut, la finalul anului trecut, 27 de percheziţii în Bucureşti şi în nouă judeţe într-un dosar de înşelăciune în care ar fi implicat un grup de 14 români. Descinderi au avut loc și în Olt.

Grupul de români vizat de percheziţii ar fi înşelat mai mulţi cetăţeni americani prin intermediul unor site-uri de comerţ electronic, prejudiciul fiind de aproximativ 34 de milioane de dolari.

În plus, autorităţile au indisponibilizat criptomeneda Bitcoin, care are o valoare de aproximativ 3.600 de dolari şi Ripple, cu o valoare de 0,30 de dolari per criptomoneda.

“În urma unei cereri de asistenţă judiciară internaţională, transmisă de Secret Service, Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., a derulat investigaţii privind un grup de români implicat în  diferite forme de fraudă informatică şi spălarea banilor. Victimele erau cetăţeni americani, iar prejudiciul cauzat se ridică la aproximativ 34.000.000$. Cercetările au arătat faptul că activitatea infracţională a persoanelor implicate ar fi debutat în anul 2016”, anunţă Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), citat de News.ro.

Membri grupului sunt acuzaţi de fraudă informatică şi de spălare de bani după ce, prin intermediul unor site-uri de comerţ electronic, ar fi postat anunţuri cu marfă care nu exista. Ulterior, victimele trimiţându-le banii pentru bunurile comandate şi care, în fapt, nu existau.

Ce au confiscat autorităţile

Au fost ridicate sau indiponibilizate 51 de telefoane mobile, cinci PC-uri, 12 tablete, 32 de laptop-uri, 8 Hard-Disk-uri, 40 de stick-uri USB, 86 de CD/DVD-uri, un aparat foto, 11 carduri bancare, trei carduri de memorie şi două autovehicule în valoare aproximativă de 61.000 de euro, 207.600 de lei, 24.500 de euro, 5.000 de USD şi 5.500 CHF.

În plus, șapte terenuri, o casă şi două apartamente au fost puse sub sechestru asigurător, toate având o valoare totală combinată estimată de 310.000 de euro.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here