Un jandarm bătut de un prieten a MURIT în urma loviturilor primite

Ieri, un subofiţer din cadrul Jandarmeriei Argeş a încetat din viaţă la Spitalul Militar Central „Carol Davila” din Bucureşti, după ce o lună a fost în comă în urma unei agresiuni.

Plasat în arest la domiciliu, autorul faptei va fi cercetat pentru comiterea infracţiunii de omor, după ce anchetatorii au schimbat încadrarea faptei. Este vorba despre Sevastian Florin T., de 50 de ani, care pe 16 ianuarie a ajuns în arestul poliţiei judeţene pentru 24 de ore.

Aşa cum am relatat în ediţia din 21 ianuarie a ziarului nostru, din verificările efectuate de judiciarişti ai Biroului Investigaţii Criminale Piteşti a rezultat că, pe fondul unui conflict spontan izbucnit în cursul nopţii de 11 spre 12 ianuarie, cel în cauză a lovit un bărbat de 49 de ani, de asemenea piteştean, în faţa unei săli de jocuri de noroc din oraş.

Victima, Cătălin Ion G., era subofiţer şi lucra de 28 de ani în jandarmeria argeşeană. Ulterior, victima a ajuns la spital, unde a declarat că ar fi alunecat pe gheaţă, a căzut şi s-a lovit la cap de o bordură în cartierul Craiovei. Adevărul a ieşit la iveală după ce jandarmul, care se simţea tot mai rău, a povestit totul unei rude, iar aceasta i-a informat pe oamenii legii.

Din primele verificări s-a stabilit că cei doi aveau o relaţie de amiciţie. În noaptea incidentului se întorceau spre casă şi în dreptul unei săli de jocuri jandarmul a fost lovit, inexplicabil, violent cu pumnul în faţă. În prima fază agresorul a fost reţinut 24 de ore pe bază de ordonanţă pentru vătămare corporală. După o noapte petrecută în spatele gratiilor, acesta a fost prezentat instanţei de judecată, care a hotărât ca individul să fie plasat în arest la domiciliu timp de 30 de zile.

Pe 18 ianuarie, subofiţerul a fost transferat de la Spitalul Judeţean Piteşti la Spitalul Militar din Capitală. Medicii au stabilit că avea traumatism cranio-cerebral, fractură parietală stânga cu deplasare şi hematom subdural, iar prognosticul a fost de la început rezervat. Deşi operat, viaţa jandarmului, care se afla în comă, nu a putut fi salvată.

În aceste împrejurări încadrarea juridică a faptei a fost schimbată din vătămare corporală în omor şi agresorul va fi cercetat în stare de arest preventiv.

Sursa: ziarulargesul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here