Cazanciuc (PSD) s-a dezlănțuit împotriva lui Toader: Mă întreb cum de aveți curaj să ne propuneți un astfel de buget. Domnul ministru nici nu a avut curaj să vină în Parlament

Președintele Comisiei Juridice a Senatului, Robert Cazanciuc (PSD), s-a arătat nemulțumit de faptul că Tudorel Toader că nu a venit să-și susțină punctul de vedere la dezbaterile privind bugetul Ministerului Justiției în 2019. Cazanciuc a acuzat și că bugetul propus de minister este ”inadmisibil”, fiind de trei ori mai mic decât cel propus de fostul ministru PSD al Justiției, Florin Iordache. În locul lui Toader, la discuții a venit secretarul de stat Mariana Moț, informează stiripesurse.ro.

”În primul rând, îmi pare rău că dl ministru nu a avut curaj să vină în Parlament. În al doilea rând, dna secretar de stat, noi în Parlament am făcut legile justiției, modificarea codurilor, Ministerul Justiției trebuie să se ocupe de infrastructură în general.

Stau și mă uit la execuția bugetară de 6 milioane, cred că este cea mai mică din ultimii 20 de ani. Mă întreb cum de aveți curaj să ne propuneți un buget de investiții de 8 milioane, mai mic de 3 ori decât a propus Florin Iordache. Aveți execuție care nu acoperă nimic anul trecut, nu acoperă nimic anul acesta. Numai pentru Prahova aveți nevoie de 15 milioane pentru a finaliza o construcție, cea mai mare după București, care trebuia să fie gata din 2017 potrivit contractului.

Și mai aveți curajul să propuneți în proiectul de buget un termen de 2021. Nu știu cui vă adresați, dar nu cred că cetățenilor din Prahova.

Faptul că au fost unii acolo care au vrut să privatizeze actul de justiție nu înseamnă că 90% din cetățenii celor trei județe deserviți de Ploiești trebuie să sufere pentru că Ministerul Justiției nu își face treaba și nu știe să negocieze cu vecinul lui, Ministerul de Finanțe. Mie mi se pare inadmisibil bugetul de investiții al Ministerului Justiției, nu a fost niciodată așa de mic, nici măcar în perioada cea mai grea, în criză, dl Predoiu e aici de față și poate să confirme acest lucru. Nu aveți ce să explicați, doamnă secretar de stat, trebuia să explice dl ministru Toader acest lucru și trebuia să vină aici să ne spună cum de ne propune un buget de trei ori mai mic decât a propus dl Florin Iordache”, a declarat Robert Cazanciuc, potrivit stiripesurse.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here