Isărescu, nou atac la Vâlcov: Personajul a împânzit televiziunile, că mi-a arătat o hartă că toată România era numai autostrăzi. Și noi ne chinuim să facem Comarnic – Brașov

Sursa foto: b1.ro

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a susținut că profiturile înregistrate de bănci în România nu au fost nici pe departe atât de mari pe cât a afirmat Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă.

Cu această ocazie, șeful BNR l-a criticat iar pe Vâlcov, pe care l-a numit ”făptură”.

”Aceeași făptură (Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului – n.red.) s-a dus acolo și vede ceva care îi place. Acum zice de 2015. După patru – cinci ani de pierdere, sistemul bancar românesc a avut un profit. N-a fost nici pe departe exagerat, dacă îl iei într-un lanț. Nu te apuci să iei exact ce vrei să spui numai ca să scoți ochii și să influențezi populația. Cifrele n-arată că sistemul bancar din România este cel mai profitabil. Ce am auzit acum câteva zile că este de șase – șapte ori mai profitabil: măi, chiar așa se discută în public, în societatea românească? Am fost în 2015 cu profitabilitate mai mare, dar acum suntem locul 6, 7, 12, nu spun de anii anteriori, când băncile au fost pe pierdere”, a explicat Mugur Isărescu, citat de stiripesurse.ro.

Din nou, Isărescu a susținut că Ordonanța 114/2018, care include și așa-zisa taxă pe lăcomie, a creat mai multe probleme, și nu doar pentru bănci: ”Incertitudinile în economie abia se temperaseră și iar au crescut în ianuarie, bineînțeles legat de Ordonanța 114. Acest lucru are implicații de cursul de schimb, pe dobânzi, pe credibilitatea țării”.

Guvernatorul BNR a remarcat și lipsa investițiilor: ”Datele sunt evidente. Am văzut și eu de la personajul (Darius Vâlcov, consilierul premierului pe probleme economice – n.red.) care, cel puțin luna aceasta, a împânzit televiziunile că mi-a arătat o hartă că toată România era numai autostrăzi. Și noi ne chinuim să facem Comarnic – Brașov. Nici anul acesta nu se va face, bineînțeles”.

Și anterior Guvernatorul BNR se dezlănțuise la adresa lui Darius Vâlcov, după ce condamnatul la 8 ani de închisoare în primă instanță a vorbit despre economia țării. “Uite cine ne dă nouă sfaturi!”, a remarcat Isărescu.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here