Dan Ciocan: Anul acesta, Ministerul Agriculturii va avea o majorare a bugetului cu 12,42%

Anul acesta Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va avea o majorare a bugetului cu 12,42%, a anunțat deputatul Dan Ciocan, imediat ce bugetul acestui minister a primit aviz favorabil în ședința reunită a Comisiilor pentru agricultură ale celor două camere ale parlamentului.

La dezbatere a fost prezent și ministrul Petre Daea, împreună cu echipa sa de conducere de la minister.

„În ședința comună cu Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală din Senat, având drept scop avizarea bugetului MADR pe anul 2019, s-a dat aviz favorabil. Anul acesta, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va avea o majorare a bugetului cu 12,42%”, a spus Dan Ciocan, secretarul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților.

În acest context, ministrul Agriculturii a declarat că 2019 va fi un an al investițiilor, dar și un an al sprijinului pe care producătorii agricoli îl vor primi.

“Bugetul pentru anul 2019 este un buget al investiţiilor şi al sprijinului producătorilor agricoli. Este al investiţiilor pentru că avem 38,91% din suma totală alocată în domeniu şi de sprijin al producătorilor agricoli de 51,9% dintr-o sumă totală de 22,862 miliarde de lei, ceea ce înseamnă 12,42% mai mult decât anul trecut. Pentru funcţionarea instituţiilor am prins în buget 3,45% din suma totală. Au susţinerea bugetară toate proiectele şi programele care au acte normative care fie au fost de caracterul legilor, trecându-se prin Parlament, sau Hotărâri date prin Guvern de a susţine agricultura Ţării Româneşti”, a spus Petre Daea, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte sprijinul producătorilor agricoli, Daea a precizat că suma bugetară este cu 4,4% mai mare decât anul trecut, reprezentând 11,865 miliarde de lei, care se susţin din fondurile cunoscute de la Uniunea Europeană, Fondul European de Garantare Agricolă şi Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi prin cofinanţările de la bugetul naţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here