Gripa a provocat încă un DECES în Olt. Cinci persoane au fost, până acum, răpuse de boală

Încă o persoană din Olt a murit după ce a contactat virusul gripal. 

Este vorba de un bărbat cu vârsta de 79 ani, din mediul rural, confirmat cu virus gripal tip   A subtip H1, fără condiții medicale preexistente, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt. Bărbatul nu era vaccinat antigripal sezon

Numărul morților în Olt au ajuns, astfel, la cinci. Prima victimă a bolii a fost un bărbat de 54 de ani, care a decedat în 24 ianuarie la Spitalul Județean de Urgență Slatina în urma complicații provocate de gripă.

Cea de-a doua victimă a fost o femeie de de 65 de ani, din Balș, care suferea și de afecțiuni cardiace.

Boala a mai răpus o femeie de 41 de ani, din Vișina Nouă, despre care medicii slătineni spun că a stat prea mult cu boala netratată, dar și o femei de 57 de ani, din Balș.

În total, nu mai puțin de 139 de cazuri de gripă au fost confirmate de Institutul Cantacuzino în Olt, și vorbim de 101 de adulți cu vârste cuprinse între 22 și 87 de ani și 30 de copii și adolescenți, cu vârste între 0 și 18 ani, dintre care 12 frecventează colectivități de învățământ, potrivit unui comunicat de presă al DSP Olt. Vorbim de 95 de cazuri de gripă de tip A, subtip H1 și de 44 de cazuri de gripă porcină (tip A subtip H3).

73 de cazuri provind din mediul urban (Slatina – 56, Caracal – 4, Balș – 3, Piatra Olt – 5 și Drăgănești – 4, Potcoava – 1), iar 66 din mediul rural (zona Slatina – 35, zona Scornicești – 4, zona Caracal – 11, zona Corabia – 3, zona Drăgănești – 10 și zona Balș – 3).

Din total, 128 cazuri au fost confirmate la spitalul din Slatina și 11 la spitalul din Caracal.

Nici una dintre persoanele bolnave nu au fost vaccinate antigripal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here