Siminica Mirea: Ministerul Agriculturii va avea o creștere a bugetului cu peste 12%

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va avea un buget cu peste 12% față de anul trecut, a anunțat, marți, senatorul de Olt Siminica Mirea.

Anunțul a venit după ce, luni, bugetul de stat pe 2019 a fost dezbătut Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară si dezvoltare rurală, în care Siminica Mirea este membru.

„Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale se va bucura de o creștere a bugetului cu peste 12% față de realizările din anul 2018. De asemenea, programele de sprijin pentru producătorii agricoli vor simți o creștere bugetară de 4% față de anul precedent, iar pentru ele s-a alocat peste 50% din bugetul ministerului”, susține parlamentarul de Olt.

Investițiile din agricultură se vor bucura, în continuare, de o creștere a sumelor alocate, iar bugetul va viza inclusiv programe destinate cercetării și dezvoltării logisticii.

„În anul 2019, vor continua Prorgamul apicol și Programul european pentru școli, dar și alte programe pentru susținerea agricultorilor, irigațiilor, apei gratuite, protecția antigrindină, tomate sau sprijinirea colectării lânii. Nu în ultimul rând, va fi demarat un nou program de sprijinire a agricultorilor tineri, dar și pentru neutralizarea deșeurilor animale”, mai informează Siminica Mirea.

Legea bugetului de stat pentru 2019 a fost adoptat în Guvern și se află în dezbatere la Parlament, urmând ca vineri să se dea votul final.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here