Taximetriștii din Slatina, PROTEST în fața Prefecturii. Ce solicită Guvernului/ FOTO

Zeci de taximetriști din Slatina au protestat, miercuri dimineață, în fața Prefecturii Olt, alăturându-se colegilor lor din toată țara. Ei cer Guvernului modificarea Legii Taximetriei și respectarea unei hotărâri a Curții Europene de Justiție, potrivit căreia aplicaţiile care fac transport de persoane neautorizat sunt transportatori, nu prestatori de servicii online.

Taximetriștii din Slatina s-au adunat de primele ore ale dimineții pe platoul din fața prefecturii. Ei cer scoaterea din Legea Taximetriei (Legea 38/2003) sintagma „în mod repetat”, introdusă în 2015 de fostul parlamentar Lucian Şova, devenit ulterior ministru al Transporturilor.

Din cauza acestei sintagme, șoferii care transportă bunuri și persoane fără să dețină o autorizație în acest sens, luând astfel pâinea de la gura celor care fac aceleași servicii în baza legii, scapă nepedepsiți.

Protestul este organizat de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

„Nu este un miting politic. Ieşim din nou în stradă, pentru a mai atrage încă o dată atenţia Guvernului României că trebuia să scoată de mult timp din Legea Taximetriei sintagma „în mod repetat”, introdusă în 2015 de fostul parlamentar Lucian Şova, devenit ulterior ministru al Transporturilor şi demis recent. Ieşim în stradă pentru că nu se respectă Hotărârea Curţii Europene de Justiţie, care a decis că aplicaţiile care fac transport de persoane neautorizat sunt transportatori, nu prestatori de servicii online.

Nu cerem bani, nu cerem nimic altceva decât să se respecte legea. Sunt peste 100.000 de persoane neautorizate care funcţionează în România, iar UBER ,Taxi Fy, Bla Bla Car şi Clever Go circulă fără probleme, dau comenzi, încasează bani, sfidând legislaţia pentru Transporturi şi taximetrie, pe care noi o respectăm”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here