Vremea rea a lăsat localități din Olt fără alimentarea cu energie electrică

Vremea rea a lăsat trei localități din Olt fără alimentarea cu energie electrică. Este vorba despre Tia Mare, Poboru și Gura Padinii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu, cele trei localități sunt afectate parțial.

„În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică a populației, la ora 07.00, erau afectate parțial localitățile Tia Mare, Poboru, Grojdibodu și Gura Padinii”, a declarat purtătorul de cuvânt al popierilor olteni.

În noaptea de 22 spre 23 februarie, meteorologii au emis două avertizări nowcasting pentru județul Olt, una Cod galben și una Cod portocaliu, fenomenele preconizate fiind intensificări ale vântului care pot ajunge la 70-75 de km/h.

Citește și 10 persoane, blocate cu mașinile în Olt, pe DJ 546, de zăpada viscolită. Intervenție dramatică a pompierilor/ VIDEO

La această oră încă este valabil Codul Galben de vânt puternic pentru cea mai mare parte a țării. Avertizarea a intrat în vigoare vineri la ora 16.00 și este valabilă până azi la aceeași oră.

Potrivit meteorologilor, în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Citește și Alertă meteo: ULTIMA ZVÂCNIRE a iernii! Cele mai afectate judeţe de viscol şi ninsori

La nivelul județului Olt nu sunt drumuri naționale sau județene închise, dar se circulă în condiții de iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here