Un bărbat din localitatea Obârșia și sora sa au ars de vii, noaptea trecută, în incendiul care le-a cuprins locuința, iar fiul bărbatului a ajuns la spital cu arsuri grave. Casa a fost distrusă complet de flăcări.
După ce s-a dat alarma, la fața locului au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii de la Garda Vișina și Detașamentul Caracal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. La locul tragediei s-a deplasat și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Olt.
„La sosirea primelor echipaje, locuința ardea generalizat, iar acoperișul și tavanele acesteia erau prăbușite în interior”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Basasteanu.
După pătrunderea în locuință, pompierii au găsit trupurile neînsuflețite ale tatălui proprietarului, în vârstă de 79 de ani, și surorii acestuia, în vârstă de 58 de ani.
„Cele două persoane prezentau arsuri pe întreaga suprafață a corpului”, a mai precizat Alin Basasteanu.
Proprietarul locuinței, în vârstă de 49 de ani, a suferit și el arsuri de gradul II la nivelul feței, membrelor superioare și abdomenului și a fost transportat la Centrul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Caracal.
Pentru lichidarea incendiului și eliminarea efectelor negative pompierii au acționat aproximativ două ore, intervenția fiind îngreunată de vântul puternic.
Au ars acoperișul casei pe circa 40 de metri pătrați, tavanele din două camere de locuit, mobilierul, textilele și obiectele de uz casnic și gospodăresc din locuință.
Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit produs la un prelungitor electric, susțin pompierii.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt reaminteşte regulile şi măsurile de prevenire a incendiilor care pot fi provocate de instalaţiile electrice:
– aparatele electrice, cablurile electrice, prizele şi întrerupătoarele cu defecţiuni sunt surse frecvente de incendiu;
– pentru remedierea aparatelor şi instalaţiilor electrice defecte se apelează numai la personal autorizat;
– nu trageţi de cablul pentru debranşarea unui aparat electric: acesta se poate deteriora, devenind o sursă de incendiu;
-nu folosiţi prize sau prelungitoare multiple: adeseori suprasolicitate, acestea se încălzesc şi există riscul producerii unui incendiu;
– în cazul unui scurtcircuit, se interzice folosirea, la înlocuirea siguranţei, a unui fuzibil cu diametrul mai mare decât cel utilizat de producător.