Fast-food-uri și shaormerii din Slatina, în afara legii. Polițiștii au confiscat sute de kilograme de carne și au aplicat amenzi de zeci de mii de lei

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au confiscat, duminică, aproximativ 270 de kilograme de carne de la șase fast-food-uri și shaormerii din Slatina care foloseau carne pentru care nu dețineau documente de proveniență. Totodată, oamenii legii au aplicat șase sancțiuni contravenționale în valoare totală de 35.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor legale.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt au continuat, duminică, actiunile de prevenire și combatere a faptelor ilicite în domeniul producerii și comercializării cărnii și produselor din carne.

Oamenii legii au acționat pe raza municipiului Slatina, depistând șase agenți economici care dețineau aproximativ 270 de kg de carne, de diverse sortimente, în vederea comercializării, fără a respecta normele sanitar-veterinare în ceea ce privește proveniența, ambalarea și depozitarea. Este vorba despre mai multe fast-food-uri și shaormerii.

Totodată, unul dintre agenții economici deținea 126 de lei, pentru care acesta nu eliberase bonuri de casa clienților, sumă ce a fost confiscată.

„Polițiștii au aplicat cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de 33.500 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 R, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și o sancțiune, în valoare de 1.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Iinspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Cantitatea de aproximativ 270 kg de carne a fost confiscată și predată unei unități specializate, în vederea neutralizării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here