Gripa dă înapoi în Olt. Totuși, boala se manifestă peste nivelul așteptat

Activitatea gripală a avut un trend descrescător săptămâna trecută, poate și din datorită vacanței școlare), transmite, printr-un comunicat de presă, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt. Cu toate acestea, nivelul bolii este în continuare peste nivelul așteptat și cu extindere zonală.

Morbiditatea prin infecții respiratorii acute a fost mai scăzută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă, iar rata pozitivității pentru virusul gripal la cazurile testate a fost de peste 50%.

Numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) înregistrat la nivelul județului Olt a fost de 1.272, cu 45,96% mai mic decât cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (2.354) și cu 44,67 % mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (2.272).

Pe fondul acestor tendințe, planul de acțiune pe care DSP Olt privind măsurile de prevenție specifice colectivităților, în vederea limitării răspândirii numărului de îmbolnăvirii, se va aplica în continuare, până la noi dispoziții.

În acest sezon rece, șapte persoane din Olt au decedat din cauza gripei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here