Protest al actorilor în fața Teatrului Național București: Se cere abrogarea OUG 7. Victor Rebengiuc: Totul merge din ce în ce în ce mai prost/ FOTO

Sursa foto: b1.ro

Actorii Teatrului Naţional Bucureşti au protestat, duminică seara, în faţa insituţiei de unde au cerut aborgarea ordonanţei de urgenţă 7 prin care au fost modificate Legile Justiţiei.

Aceștia au purtat pancarte cu mesaje ca ”Independenţa justiţiei”, „Tudorel, demisia” sau ”Tudorele, abrogă OUG7!”.

Printre artiștii care au protestat în fața Teatrului Național s-au aflat Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Marius Manole și Mihai Călin.

“Nu e un spectacol. Nu e uşor să vii şi să protestezi. Este un risc asumat. Dacă lucrurile merg normal într-o ţară, nu ai de ce să protestezi. Totul merge din ce în ce în ce mai prost”, a declarat Victor Rebngiuc, potrivit Știripesurse.ro.

“Ce se întâmplă în ţară este ceva ruşinos”, a spus și actrița Mariana Mihuţ.

În urmă cu câteva zile, Marius Manole a făcut apel la colegii săi să se solidarizeze cu protestele judecătorilor și procurorilor.

Manole a anunțat că duminică, înaintea spectacolului ”Revizorul”, actorii îi vor aștepta pe spectatori în fața teatrului, purtând la mâini banderole albe, la care nu vor renunța până când Ordonanța 7 nu va fi abrogată.

“Acea banderolă albă înseamnă pentru noi libertate de expresie, înseamnă că suntem alături de magistraţii noștri minunați care au avut curaj şi au ieşit în stradă, înseamnă că susţinem statul de drept. (…) Îndemn toţi colegii din teatrele din România să iasă duminică, 3 martie, chiar dacă au, chiar dacă nu au spectacol, şi să le arătăm astfel guvernanţilor că nu cedăm, că nu suntem un popor uşor de umilit şi de îngenuncheat şi că încă sunt oameni care luptă pentru libertate. Hai, România!”, a spus atunci Marius Manole.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here