Folosești muncă la negru? Iată ce au pățit mai multe firme din Olt. Lecție DURĂ pentru cei găsiți în culpă

Deși amenzile sunt uriașe pentru fiecare caz de muncă la negru și deși astfel de amenzi sunt aplicate lună de lună de inspectorii de muncă, fenomenul nu încetează în Olt. Nu mai puțin de 180.000 de lei este valoarea totală a sancțiunilor aplicate de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt luna trecută pentru această infracțiune.

În luna februarie, inspectorii de muncă au identificat nouă persoane care desfășurau muncă nedeclarată în cadrul a șase companii.

„Celor șase agenți ecomonici care le foloseau le-au fost aplicate amenzi în valoare de 180.000 lei”, a declarat șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Luna trecută, inspectorii de muncă au efectuat 232 de controale, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

„În urma controalelor efectuate, au fost identificate 259 de deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 142 de sancțiuni, din care 132 de avertismente și 10 amenzi în valoare totală de 195.500 lei”, a mai precizat Cristian Ungureanu.

Cele mai frecvente deficiențe au fost neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă, netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora, neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție și neefectuarea controlului medical periodic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here