JAF DE AMPLOARE la BRD: Peste 400.000 de euro furaţi din tezaurul băncii

Doi angajaţi ai BRD Iaşi sunt acuzaţi că ar fi sustras 2 milioane de lei din tezaurul băncii, delapidarea fiind realizată în fizic.

Angajaţii au reușit să iasă din unitate cu banii cash, păcălindu-şi şefii, dar şi paza.

Pentru a nu fi prinşi, suspecţii ar fi modificat inclusiv etichetele de pe sacii cu bani şi, de asemenea, au manipulat sistemul informatic al băncii, totul pentru a-şi acoperi urmele, scrie ziaruldeiasi.ro.

Într-un final, au fost prinşi când reprezentanţii BRD au vrut să alimenteze cu bani mai multe bancomate.

Vinovații au fost reţinuţi, la finele săptămânii trecute, dar apoi au fost eliberaţi pentru a fi cercetaţi sub control judiciar.

Reprezentanții băncii au declarat, pentru sursa citată, că acuzațiile de delapidare au ajuns în vizorul anchetatorilor în vara anului trecut, ca urmare a unei sesizări făcute chiar de BRD.

În plângere, BRD invoca o lipsă din gestiune de 2 milioane de lei, anchetatorii începând la acel moment cer­cetarea doar asupra faptei.

Totodată, reprezentanții băncii au transmis că acest eveniment nu a afectat niciun client al băncii.

„Cercetarea penală are într-adevăr la bază o sesizare formulată de bancă. În privinţa măsurilor luate, banca a remodelat respectivul flux de lucru, independent de frauda în speţă, ceea ce face imposibilă, în prezent, producerea unei situaţii similară celei prezentate organelor de cercetare penală. Precizam că fapta penală sesizată nu are nicio legatură cu relaţia client-bancă, şi că niciun client nu a fost afectat de acest eveniment“, a precizat Traian Traicu, şeful departamentului media din cadrul BRD, pentru ziaruldeiasi.ro.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here