Tudorel Toader, confruntat în Parlament cu o moţiune a opoziţiei: Liviu Dragnea a refuzat să spună dacă PSD îl sprijină pe ministrul Justiţiei

Sursa foto: b1.ro

Camera Deputaţilor va dezbate, marţi, moţiunea simplă depusă de PNL şi USR împotriva ministrului Justiţiei, intitulată “Tudorel Toader şi PSD-ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie!”. Votul pe această va fi dat miercuri.

Chiar dacă trecerea moţiunea nu reprezintă automat şi demiterea ministerului, un vot negativ ar putea arătat că Toader a pierdut încredea coaliţiei de guvernare. De altfel, întrebat de jurnalişti dacă PSD îl mai sprijină pe Tudorel Toader, Liviu Dragnea a refuzat să dea un răspuns clar.

Vedem miercuri”, s-a mulţumit a spune Liviu Dragnea. “Sincer, nu pot să vă răspund la această întrebare, pentru că nu ştiu”, a mai afirmat liderul PSD, întrebat dacă Toader ar trebui să aibă emoţii.

Această moţiune vine în urma controversei uriaşe declanşate de către Tudorel Toader prin OUG 7 care a atras proteste vehemente în rândul magistraţilor, iar ministrul a fost nevoit să dea înapoi şi să pregătească textul unei noi moţiune care să abroge mai multe articole criticate.

Cu o zi înainte de moţiune, Tudorel Toader şi-a prezentat bilanţul după doi ani de mandatm, un document pe 85 de paginidin care aproape 20 sunt anexe preponderent  referitoare la lucrările de investiţii din peninteniciare sau în care ministrul enumeră conferinţele cu privire la sistemul judiciar organizate, prezintă o statistică a actelor legislative iniţiate, devenite legi sau avizate ca ministru şi prezintă demersurile pentru revocarea Laurei Codruţa Kovesi si a lui Augustin Lazăr.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here