Anchetă de proporţii în sistemul sanitar: Cinci medici au fost REȚINUȚI

Acţiunea de amploare a Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) la Spitalul Judeţean Neamţ s-a încheiat cu reţinerea a cinci medici de pe secţia de ortopedie. 

“Este o situaţie de criză extremă, nemaiîntâlnită! Cu doar 2 medici nu putem funcţiona pe această secţie, cu tot cu gărzi. Este imposibil. Sincer, acum am o grămadă de ipoteze în cap, după această veste (NR – reţinerea celor 5 medici), din punct de vedere organizatoric. De la o minune cu care să salvăm mâine situaţia, cu găsirea unor medici disponibili, până la scenariul cel mai negru, cu închiderea temporară a Secţiei. Dar nici închiderea nu e o soluţie uşor de aplicat. Dincolo de problemele de contract cu Casa, Ortopedia e o secţie importantă, cu legătură şi pe cazuistica UPU”, a declarat dr. Codruţ Munteanu, pentru publicaţia locală vestea.net.

Deşi detaliile exacte ale acuzaţiilor aduse nu au fost comunicate încă de către procurori, neoficial se vorbeşte despre emiterea de certificate false folosite la pensionarea anticipată.

Acţiunea care a început marţi cu percheziţii de amploare a fost oganizată de DGA sub supravegherea unui procuror de la Parchetul Tribunalului Neamţ.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here