Cazurile de gripă, în continuă scădere la nivelul județului Olt. Șapte oameni au murit

Activitatea gripală continuă să aibă un trend descrescător în Olt. Săptămâna trecută. Morbiditatea prin infectii respiratorii acute a fost comparabila cu cea înregistrată în săptămâna precedentă, iar rata pozitivității pentru virusul gripal la cazurile testate a fost de peste 45%”, transmite, printr-un comunicat de presă, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt. În acest sezon rece, șapte oameni au murit din cauza gripei.

Numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, infecții virale ale căilor respiratorii superioare și pneumonii) înregistrat săptămâna trecută la nivelul județului Olt a fost de 1.071, cu 41,95 % mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămâna a sezonului precedent (1.845) și cu 15,40 % mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (1.266).

În total, nu mai puțin de 167 cazuri de gripă au fost confirmate de Institutul Cantacuzino în Olt, și vorbim de 112 cazuri confirmate cu virusul gripal tip A subtip H1 (din care șase decese) și de 55 de cazuri confirmate cu virusul gripal tip A subtip H3 (din care un deces).

84 de adulți cu vârste cuprinse între 22 și 87 de ani și 29 de copii și adolescenți, cu vârste între 0 și 18 ani, dintre care șapte frecventează colectivități de învățământ, potrivit unui comunicat de presă al DSP Olt. Vorbim de 76 de cazuri de gripă de tip A, subtip H1 și de 37 de cazuri de gripă porcină (tip A subtip H3).

DSP Olt sustine recomandarea potrivit căreia “vaccinarea este cea mai sigură măsură de profilaxie” care trebuie aplicată cu caracter anual, de preferință în pre-sezonul rece, respectiv octombrie-noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here