Prima reacţie din PSD după ce Iohannis a retrimis bugetul în Parlament: “Nu vom modifica. Va fi obligat să îl promulge”

Imediat după ce Klaus Iohannis a anunţat că a retrimis proiectul bugetului pe 2019 înapoi în Parlament, PSD a reacţionat prin vocea lui Florin Iordache care a arătat că nu va face nicio modificare pe buget şi va retrimite bugetul în aceeaşi formă, iar Iohannis va fi obligat să îl promulge pentru că şi-a epuizat căile de atac.

Florin Iordache a subliniat că Parlamentul va discuta şi va adopta iar bugetul cât mai rapid pentru a arăta ”forța și capacitatea majorității”.

”Îi vom retrimite legea astfel încât în zece zile să fie obligat să o promulge (…) Ca să arătăm forța și capacitatea majorității, în cel mai scurt timp vom da un vot în Camerele reunite ale Parlamentului, astfel încât președintele să fie obligat să promulge bugetul”, a declarat Florin Iordache la Parlament.

În ciuda criticilor vehemente făcute de către preşedintele Klaus Iohannis, Iordache a insistat că bugetul este unul bine contruit care se susţine.

”Am demonstrat cu date și statistici că bugetul se suține. Ne-am asumat întârzierea prezentării bugetului, dar bugetul se susține”, a declarat Iordache.

Klaus Iohannis a anunţat miercuri că că “PSD este singurul vinovat pentru toate aceste întârzieri ale bugetului” şi a cerut ca după reexaminare să facă un “buget sănătos pentru România”.

“Voi retrimite Parlamentului pentru corectură și îmbunătățire Legea Bugetului pe 2019. Mesajul e simplu: faceți un buget sănătăos pentru România. Parlamentul are responsabilitatea să facă rapid corecțiile necesare, astfel încât să fie unul pentru dezvoltarea României”, a anunţat Klaus Iohannis.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here