Darius Vâlcov are alte două dosare de DNA: Fraudă cu fonduri europene şi abuz în serviciu

Probleme penale cu care se confruntă Darius Vâlcov nu se opresc la cele 3 dosare pe care le are deja trimise în instanţă. Conform ziare.com, “eminenţa cenuşie” a PSD este vizat în alte anchete aflate pe rolul structurii centrale a DNA care ar fi disjunse din dosarul mare în care acesta a fost condamnat, în primă instanţă, la 8 ani de închisoare.

Mai exact, pe 28 ianuarie 2019, procurorul Dănuţ Volintiru, şeful Secţiei de combatere a corupţiei din DNA, a analizat situaţia anchetelor disjunse din megadosarul care a ajuns la Înalta Curte. La finalul unei ordonanţe care are 172 de pagini, procurorul a decis continuarea unor cercetări, declinări la alte parchete sau a închis o parte din anchetă.

“Două dintre dosarele disjunse se afla în continuare în lucru pe rolul DNA, în acest moment, alte date nu pot fi puse la dispoziţie în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public”, se arată într-un răspuns trimis de DNA, la solicitarea Ziare.com.

Prima anchetă a DNA ar viza felul în care autorităţile publice au accesat fonduri europene în cazul mai multor contracte, în timp ce a doua se ocupă de fraudă cu fonduri europene şi abuz în serviciu.

Pe lângă dosarul în care Vâlcov a fost condamnat la 8 ani, acesta mai are două dosare pe rolul tribunalelor din Gorj şi Dolj. Într-un dosar fostul ministru al Finanțelor este judecat pentru luarea de mită, în celălalt pentru instigare de dare și luare de mită.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here