Slătineanul în locuința căruia procurorii DIICOT au descoperit o cultură indoor de cannabis a fost reținut

Bărbatul de 26 de ani din Slatina în locuința căruia procurorii DIICOT și polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Olt au găsit, joi, o cultură indoor de cannabis a fost reținut pentru 24 de ore.

El urmează să fie prezentat, mâine, prezentat Tribunalului Olt cu propunerea procurorilor de arestarea preventivă.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Olt au efectuat, joi dimineață, sub coordonarea procurorilor DIICOT, o percheziție la locuința unui bărbat din Slatina bănuit de trafic și consum de droguri, unde a fost descoperită și indisponibilizată o plantație de cannabis indoor, ce cuprindea 59 de ghivece cu 63 de plante și o instalație completă pentru însămânțarea și creșterea plantelor.

Organele de cercetare penală au intrat pe firul acestui caz după ce tânărul slătinean a cumpărat, prin intermediul unui site de profil, semințe de cannabis.

Potrivit procurorilor DIICOT Olt, după achiziție, slătineanul a plantat semințele la domiciliul său, înființând o cultură indoor de cannabis, urmând ca după ajungerea la maturitate a plantelor să le recolteze și să comercializeze mugurii de cannabis, cu suma de 50 lei/gramul, către diverse persoane de pe raza municipiului Slatina.

De altfel, polițiștii spun că, de anul trecut până acum, tânărul ar fi comercializat deja aproape un kilogram de cannabis către diverse persoane din Slatina.

Patru persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale.

„În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri de risc”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Acțiunile de joi s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here