Acțiuni de amploare ale polițiștilor din Olt, care verifică dacă șoferii și pasagerii poartă centura de siguranță

Polițiștii olteni au continuat să acționeze, vineri, pentru verificarea și impunerea folosirii centurii de siguranță, fiind prezenți în această dimineață la intrarea în municipiul Slatina, în zona Podului Olt. De luni, oamenii legii acționează pe toate drumurile din județ. 

Luni a fost demarată, la nivel național, acțiunea TISPOL „Seatbelt”, în cadrul căreia polițiștii desfășoară activități pentru verificarea și impunerea folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor de fixare omologate.

Citește și Șefa Secției Psihiatrie din Spitalul Slatina, dr. Cristina Mischie, cercetată pentru luare de MITĂ

În această perioadă se acționează pe toate drumurile din județ, în vederea conștientizării conducătorilor auto și pasagerilor din autovehicule cu privire la obligativitatea și necesitatea portului centurii de siguranță.

„Cu această ocazie, polițiștii rutieri vor informa conducătorii auto, dar și pasagerii autovehiculelor cu privire la faptul că centura de siguranță reprezintă cel mai eficient mijloc de protecție împotriva vătămării, în cazul unui accident rutier.

De asemenea, polițiștii rutieri au aplicat sancțiuni, în cazurile în care au fost constatate abateri de la legislația privind circulația pe drumurile publice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Citește și VIDEO Captură impresionantă în urma perchezițiilor care au avut loc, vineri, în Olt. 10 persoane, audiate

Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu. Controalele se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Polițiștii le reamintesc cetățenilor faptul că nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă, în timpul deplasării pe drumurile publice, atât de către conducătorul auto, cât şi de către pasagerii dintr-un autovehicul, constituie contravenţie şi se sancţionează cu 2 sau 3 puncte amendă.

Conform legii, se exceptează de la obligaţia de a purta centura de siguranţă conducătorii de autoturisme pe timpul executării manevrei de mers înapoi sau care staţionează, femeile în stare vizibilă de graviditate, conducătorii de autoturisme care execută servicii de transport public de persoane, în regim de taxi, când transportă pasageri, persoanele care au certificat medical în care să fie menţionată afecţiunea care contraindică purtarea centurii de siguranţă, dar și instructorii auto, pe timpul pregătirii practice a persoanelor care învaţă să conducă un autovehicul pe drumurile publice sau examinatorul din cadrul autorităţii competente în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here