VIDEO Captură impresionantă în urma perchezițiilor care au avut loc, vineri, în Olt. 10 persoane, audiate

Captură impresionantă în urma perchezițiilor care au avut loc, vineri, în Olt. 10 persoane au fost duse la sediul IPJ, pentru a fi audiate. 

În urma perchezitiilor, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Olt au depistat 2.300 kilograme tutun foi, 300 kilograme de tutun mărunțit, 4.500 de țigarete netimbrate, patru instalații artizanale de prelucrat tutun, două instalații de injectat tutun în tuburi țigarete, 28.100 de tuburi pentru țigarete, 39 de telefoane mobile si a fost ridicată suma de 12.700 de lei.

„10 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Olt, în vederea audierii si dispunerii măsurilor legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Descinderile au avut loc într-o amplă acțiune a polițiștilor de investigare a criminalităţii economice care, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul General al Poliției Române, au desfășurat 98 de percheziții în 22 de județe și în Capitală.

Perchezițiile au loc pe raza municipiului Bucureşti și a județelor Dâmbovița, Călărași, Ilfov, Olt, Dolj, Argeș, Arad, Bihor, Ialomiţa, Ilfov, Botoșani, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Timiș, Prahova, Tulcea și Vâlcea, la persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun, la depozite şi la oficii utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat.

În Olt, descinderi au avut loc în Caracal, Rotunda, Redea, Bucinisu, Babiciu, Draganesti Olt, Izvoare și Nicolae Titulescu.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada 2017-2019, cetățeni bulgari și români ar fi introdus, în mod frecvent, în România, tutun și frunze de tutun, prezentând la punctele de trecere a frontierei documente de însoțire a mărfii cu destinatar societăți comerciale din alte state din Uniunea Europeană.

În realitate, tutunul nu părăsea România, era descărcat în diferite locații clandestine din țară și transportat ulterior spre locul de prelucrare, fiind comercializat, folosindu-se, de regulă, serviciul de curierat.

Tutunul prelucrat ar fi fost promovat la vânzare în mediul online, pe site-urile de comerţ electronic, unde vânzătorul s-ar fi prezentat cu date de identificare false, folosind numere de telefon ale unor cartele prepay.

Activitățile se desfășoară în 5 dosare penale, instrumentate de polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice și Serviciile de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, Dâmbovița, Olt și Teleorman, sub supravegherea Parchetelor de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa, Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești, Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal și Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here