Paul Stănescu, despre profilul candidaților PSD la europarlamentare: Să ţină cu ţara noastră, cu poporul român/ VIDEO

Prezent, sâmbătă, în Olt, unde a participat la o sărbătoare a comunei Brâncoveni, fostul vicepremier Paul Stănescu a vorbit despre lista de candidați a PSD pentru alegerile europarlamentare și despre profilul pe care canidații social-democrați ar trebui să îi aibă. „Niciodată să nu fie împotriva României, să ţină cu ţara noastră şi cu poporul român”, a declarat senatorul Stănescu.

Întrebat de jurnaliști cum crede că va arăta lista candidaților la europarlamentare și despre șansele pe care PSD le are la următoarele alegeri, Paul Stănescu a declarat că lista va fi definitivată săptămâna următoare și că speră ca, precum în 2014, PSD să ocupe primul loc la numărul de europarlamentari.

„Împreună cu toţi colegii din organizație, ne dorim să avem primul loc la europarlamentare, la nivel de ţară, în cadrul Partidului Social Democrat, aşa cum am avut şi în 2014, dacă mai ţineţi minte. Lista va fi definitivată, probabil, în Comitetul Executiv Naţional, miercuri sau joi. Probabil că va fi Rovana Plumb cap de listă, nu ştiu încă. Noi, din păcate, n-avem un reprezentant la europarlamentare cum n-am avut nici în 2014, dar sunt colegii noştri de partid.

Va fi o selecţie în cadrul CEX-ului şi sperăm să meargă cât mai mulţi colegi acolo şi să ne reprezinte cu brio”, a declarat Paul Stănescu.

Întrebat și despre care ar fi profilul candidatului ideal al PSD, fostul vicepremier a indicat calitățile de patriot ale celor care vor reprezenta România din partea PSD în Parlamentul European.

„Profilul candidatului l-a făcut preşedintele partidului, cred că e un profil bun şi sper să găsim chiar cei mai buni colegi care să meargă în Parlamentul European, să reprezinte România şi niciodată să nu fie împotriva României, să ţină cu ţara noastră şi cu poporul român”, a spus Stănescu.

El a răspuns și la întrearea dacă, după modelul PNL, PSD ar putea avea printre candidații de pe locurile eligibile jurnaliști.

„Este posibil ca şi pe lista PSD-ului să fie persoane din afara partidului. Nu ştiu să vă spun acum şi nu ştiu dacă jurnalişti neapărat. Este bine ca tot timpul să reîmprospătăm. Partidul este un organism viu şi e bine să reîmprospătezi lucrurile”, a mai spus Paul Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here