Muncitorii de la Dezvoltare Urbană Slatina, acțiuni de amploare pentru toaletarea arborilor de pe principalele străzi

Angajații firmei de spații verzi a Primăriei Slatina, Dezvoltare Urbană SRL, se află în plină activitate de toaletare a copacilor de pe principalele artere ale orașului, acțiune care nu a mai avut loc la un asemenea nivel de circa 10 ani.

Conducerea societății susține că era nevoie să se intervină la arborii din municipiu care puneau în pericol, cu precădere în sezonul rece, autoturismele, dar și pentru eliberarea zonelor în care se trag cablurile de alimentare cu energie electrică, cele în care se montează corpuri de iluminat sau indicatorare rutiere.

„Era necesar de toaletarea arborilor din mai multe considerente. În primul rând că la o asemenea amploare nu s-a mai făcut demult. În al doilea rând, avem în vedere întreținerea și regenerarea arborilor.

Apoi, sunt cazuri în care este nevoie de tăieri definitive, și vorbim de arborii putrezi pe dinăuntru, de arbori cu ciclu de viață încheiat, de arborii înclinați periculos, care ar putea să cadă la o furtună sau la un vânt mai puternic, dar și de arborii care afectează construcțiile din preajmă prin rădăcinile crescute sub case etc.”, a declarat directorul companiei, Florin Dumitrescu.

Acțiunile au loc după un calendar bine stabilit de specialiști. Angajații de la Dezvoltare Urbană au intervenit deja pe străzile Pitești, Cireașov, Crișan, Libertății, Ecaterina Teodoroiu, Artileriei, Văilor, Cuza Vodă, activitățile continuând, în aceste zile, pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, urmând ca, până la sfârșitul lunii martie, să fie „atacate” strada Tudor Vladimirescu și b-dul Nicolae Titulescu.

Acțiunilor de toaletare și tăieri de arbori le urmează o campanie de plantare de arbori. „Am dat deja comandă de puieți specifici fiecărei zone. Vorbim arbori din speciile platan, tei, frasin, arțar etc.”, a mai precizat Florin Dumitrescu.

1 COMENTARIU

  1. O sugestie : acum că s au tăiat arborii ar fi frumoasa o acțiune a primariei de vopsire a stalpilor de iluminat public pentru ca au un aspect deplorabil,sunt ruginiți și murdari; interesantă ar fi și o hotarâre a consiliului local pentru amendarea celor care lipesc afișe,cu implicarea responsabilității contravenționale a autorului anunțului sau a firmei care face publicitate .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here